Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

red
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las) archiwum
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

Składniki:

  • kurczak bez kości,
  • 0,5 kg wątróbki,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka,
  • natka zielonej pietruszki.

Sposób przygotowania:
Kurczaka natrzeć solą, posypać przyprawami i odstawić. Wątróbkę rozdrobnić widelcem lub pokroić w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami, dodać jajko, bułkę, natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Kurczaka nafaszerować przyprawioną wątróbką, spiąć wykałaczkami i ułożyć w żaroodpornym naczyniu z przykryciem. Piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni Celsjusza około 2 godzin.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski