Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

red
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las) archiwum
Udostępnij:
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

Składniki:

  • kurczak bez kości,
  • 0,5 kg wątróbki,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka,
  • natka zielonej pietruszki.

Sposób przygotowania:
Kurczaka natrzeć solą, posypać przyprawami i odstawić. Wątróbkę rozdrobnić widelcem lub pokroić w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami, dodać jajko, bułkę, natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Kurczaka nafaszerować przyprawioną wątróbką, spiąć wykałaczkami i ułożyć w żaroodpornym naczyniu z przykryciem. Piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni Celsjusza około 2 godzin.

Wideo

Dodaj ogłoszenie