Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

red
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las) archiwum
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

Składniki:

  • kurczak bez kości,
  • 0,5 kg wątróbki,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka,
  • natka zielonej pietruszki.

Sposób przygotowania:
Kurczaka natrzeć solą, posypać przyprawami i odstawić. Wątróbkę rozdrobnić widelcem lub pokroić w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami, dodać jajko, bułkę, natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Kurczaka nafaszerować przyprawioną wątróbką, spiąć wykałaczkami i ułożyć w żaroodpornym naczyniu z przykryciem. Piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni Celsjusza około 2 godzin.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie