Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

red
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las) archiwum
Swojski kurczak nadziewany (gmina Suchy Las)

Składniki:

  • kurczak bez kości,
  • 0,5 kg wątróbki,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka,
  • natka zielonej pietruszki.

Sposób przygotowania:
Kurczaka natrzeć solą, posypać przyprawami i odstawić. Wątróbkę rozdrobnić widelcem lub pokroić w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami, dodać jajko, bułkę, natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Kurczaka nafaszerować przyprawioną wątróbką, spiąć wykałaczkami i ułożyć w żaroodpornym naczyniu z przykryciem. Piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni Celsjusza około 2 godzin.

Wideo

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3