Składniki:
- mix sałatkowy
- kiełki
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek wymieszana z octem, np. malinowym i płynnym miodem
- zielone szparagi
Przygotowanie:
To znakomite warzywo, kiedy jest świeże do jedzenia na surowo. Można odłamać końcówki zdrewniałe, lekko zblanszować i zanurzać je po prostu w jajku gotowanym na miękko albo podawać z dodatkiem sosu czosnkowego czy pikantnej salsy. Surowe można dodać do smażenia jajecznicy.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Supersałatka dla lubiących zielone. Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów. Jak są świeże, to nawet nie potrzeba ich obierać. Pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wrzucić mix sałatkowy, posypać kiełkami, dodać szparagi, doprawić. Polać dipem. Można nie mieszać. Każdy zrobi to, nakładając, a sałata nam nie zmięknie i nie "siądzie".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Kto byłby lepszym prezydentem – Trzaskowski czy Hołownia? Jasna odpowiedź
- Będą zmiany w dyskusyjnej ustawie? Ważna zapowiedź poseł od Hołowni
- Wiceminister nie ma wątpliwości: Ta sprawa ma charakter „wrzutki” lobbystycznej
- Ostrzeżenie dla Europy: Przygotować się na najgorsze w związku z epidemią w Chinach