18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szparagi prosto z grilla

ELKA
Wydaje się to zaskakujące, ale z grilla szparagi smakują znakomicie.

Składniki:

  • pęczek zielonych lub białych szparagów
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny lub octu balsamicznego
  • 3 ząbki czosnku
  • gruba sól morska
  • zioła
  • pieprz

Przygotowanie:
Obrać i umyć szparagi. Poczekać, aż obeschną. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać oliwę i dokładnie rozetrzeć. Można dodać kilka kropli soku z cytryny lub octu balsamicznego dla podkreślenia smaku. Dodać sól i pieprz do smaku, a także opiekane drobno zioła, najlepiej świeże. Posmarować dokładnie szparagi z obu stron i położyć na grillu.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

W czasie grillowania także można jeszcze smarować. Kiedy szpikulec wchodzi w nie bez oporu, są gotowe. Podawać jako dodatek do dania głównego albo jako osobne danie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski