Szparagi zapiekane z serem

ELKA
Na ciepło jako przystawka - przepyszne

Składniki:

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 200 g ostrego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • pół szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Obrać szparagi. Ugotować je na półtwardo. Przygotować sos. W rondelku rozpuścić masło. Dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Zdjąć z palnika, wlać mleko. Następnie doprowadzić do wrzenia. Dodać starty ser i przyprawy do smaku. Poczekać, aż się rozpuści. Odcedzone szparagi ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać przygotowanym sosem. Zapiekać je około 20-25 minut w 180 stopniach.

Kto nie ma ochoty bawić się w przygotowanie sosu, może po prostu na obgotowane szparagi rozkruszyć ser pleśniowy (dobry) i tak zapiekać. Też pyszne.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3