Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szparagi zapiekane z żółtym serem

ELKA
Paweł Miecznik
Przepisy Ireneusza Ptaka z Restauracji de Roma w Poznaniu

Składniki:

  • 2 pęczki szparagów łyżeczka cukru średnia cebula
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 żółtka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżka jarzynki
  • pieprz

Przygotowanie:
Szparagi oczyścić, gotować 15 minut z cukrem i sproszkowaną jarzynką. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle. Dodać mąkę, przesmażyć. Rozprowadzić szklanką wody. Zagotować. Dodać śmietanę z żółtkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić pieprzem. Nie gotować.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Szparagi ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem i posypać tartym serem. Zapiekać 15 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski