Składniki:
- 2 pęczki szparagów łyżeczka cukru średnia cebula
- 3 płaskie łyżki mąki
- 5 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki śmietany
- 2 żółtka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżka jarzynki
- pieprz
Przygotowanie:
Szparagi oczyścić, gotować 15 minut z cukrem i sproszkowaną jarzynką. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle. Dodać mąkę, przesmażyć. Rozprowadzić szklanką wody. Zagotować. Dodać śmietanę z żółtkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić pieprzem. Nie gotować.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Szparagi ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem i posypać tartym serem. Zapiekać 15 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?