4/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie...
fot. Pixabay.com

Gotowanie
- Korzystaj z kuchenek indukcyjnych, których ciepło powstaje tylko w miejscach, gdzie jest ono potrzebne, czyli na dnie garnków.
- Używaj tych stalowych, dobrze przewodzących ciepło, o średnicy dopasowanej do pola grzewczego najlepiej ze szklanymi pokrywkami, gdyż szybko się nagrzewają i dłużej utrzymują temperaturę.
- Gotując ryż, makaron czy wodę na herbatę, przegotuj tylko niezbędną ilość wody. Warto też korzystać z termoobiegu, pozwala on ustawić niższą temperaturę piekarnika przy tym samym czasie pieczenia.
- Możemy wyłączyć też kuchenkę na ok. 10 min. przed końcem pieczenia, dzięki temu wykorzystamy już uzyskane ciepło.

Zobacz również

Wielki pożar w Alvernia Planet. Spłonęła kopuła. Trwa szacowanie strat

Wielki pożar w Alvernia Planet. Spłonęła kopuła. Trwa szacowanie strat

Kupujecie w Internecie i płacicie online? 8 zaleceń do maksymalnego bezpieczeństwa

Kupujecie w Internecie i płacicie online? 8 zaleceń do maksymalnego bezpieczeństwa

Polecamy

To ostatnia chwila, żeby przygotować samochód do warunków zimowych

To ostatnia chwila, żeby przygotować samochód do warunków zimowych

Banki podnoszą oprocentowanie lokat. "W bankach mamy symptomy nastającej wiosny"

Banki podnoszą oprocentowanie lokat. "W bankach mamy symptomy nastającej wiosny"

Premier na Stadionie Narodowym. Promował „najlepszy prezent" na święta

Premier na Stadionie Narodowym. Promował „najlepszy prezent" na święta

Dodaj ogłoszenie