1 z 9
Następne
Takiej piersi z kurczaka lepiej nie kupować. Oto sprawdzone sposoby na wybór dobrego mięsa
Drób jemy często. Filet z piersi kurczaka to jedno z najczęściej kupowanych i przyrządzanych mięs w Polsce.
Kurczaka - szczególnie filet z piersi - można wykorzystywać w codziennych przepisach na posiłki. Pierś z kurczaka to bardzo uniwersalna część mięsa, nadaje się do wielu potraw. Można go przygotować na wiele sposobów. Pierś z kurczaka uważa się za lekkostrawną i mniej kaloryczną od innych rodzajów mięsa. Chętnie sięgają po nią osoby będące na diecie.
By pierś z kurczaka była delikatna i smakowała dobrze, należy kupić dobre mięso. Jak je rozpoznać?
Kupując mięso z kurczaka w sklepie należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Jak wybrać dobrą pierś z kurczaka? Na co zwrócić szczególną uwagę? Zobacz w naszej galerii >>>>>