Zasady są proste! Najlepiej gdybyśmy w ogóle nie odgrzewali jedzenia, które było przez nas pozostawione w temperaturze pokojowej na ponad dwie godziny lub leżało w lodówce dłużej niż dwa dni.
Istnieją jednak produkty które ze względu na swoje właściwości w ogóle nie powinny być odgrzewane. Odgrzanie tych produktów i dań może spowodować dla nas bardzo przykre konsekwencje. Utrata wartości odżywczych to najłagodniejsza z nich. Niektóre produkty po odgrzaniu mogą okazać się toksyczne, trujące i spowodować u nas zatrucie pokarmowe.
Wieczorem gotujesz obiad na kolejny dzień, by po pracy móc go odgrzać w mikrofali lub piekarniku. Albo często podgrzewasz posiłki z poprzedniego dnia, żeby nie marnować jedzenia i wyrzucać je.
Koniecznie sprawdź, jakich produktów nie wolno odgrzewać! Zobacz w galerii:
Jesteś świadkiem ciekawego wydarzenia? Skontaktuj się z nami! Wyślij informację, zdjęcia lub film na adres: [email protected]
Obserwuj nas także na Google News
Tanie jedzenie w Poznaniu: Gdzie tanio zjeść obiad w Poznani...
Te bary i restauracje w Poznaniu były kiedyś kultowe. Co sta...
Czekaliśmy na nią dwa lata - Jula znowu na scenie!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?