MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają...
fot. pexels

To jedzenie trzymaj w lodówce! Oto 5 sprawdzonych trików, jak układać żywność w lodówce, żeby nic się nie zepsuło

Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają szczególnie prawidłowego przechowywania. Są to takie, w których najszybciej rozwinąć się mogą drobnoustroje, a te odpowiedzialne są za zatrucia pokarmowe.
W środkowej części lodówki mamy między 4 a 7 stopni (zwykle temperatura oscyluje w granicach 5 st. C). Tutaj warto układać ser, twaróg, mięso, wędliny, ryby.

Zobacz również

Dodatkowe 3,6 mln złotych na oczyszczalnię w Rzeczenicy

Dodatkowe 3,6 mln złotych na oczyszczalnię w Rzeczenicy

Co się dzieje GKS Tychy? Kibice grożą piłkarzom, klub zwalnia trenerów

Co się dzieje GKS Tychy? Kibice grożą piłkarzom, klub zwalnia trenerów

Polecamy

Sklep znanej sieci marketów nie zalicza już rabatów jak dawniej. Klienci oburzeni

Sklep znanej sieci marketów nie zalicza już rabatów jak dawniej. Klienci oburzeni

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Kwiaty doniczkowe żółkną, ich liście mają plamy? Uważaj na oparzenia słoneczne!

Kwiaty doniczkowe żółkną, ich liście mają plamy? Uważaj na oparzenia słoneczne!