Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tortilla z liśćmi szpinaku i schabem

Anastazja Bezduszna
ZM Pekpol
Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka poleca przepis na tortillę z liśćmi szpinaku i schabem.

Składniki:

  • 2 placki tortilli,
  • 100 gram schabu krotoszyńskiego,
  • 100 gram młodego szpinaku,
  • 8 plastrów pomidora,
  • 1 żółta papryka,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Na podgrzane na suchej patelni tortille położyć plasterki schabu, liście młodego szpinaku, plasterki pomidora i pokrojoną w paseczki paprykę.

Majonez połączyć z jogurtem, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Sos czosnkowy rozprowadzić na warzywach i zwinąć tortille w rożki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski