Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą [PRZEPIS]

Katarzyna Sklepik
Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą
Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą archiwum
Tuńczyk na sposób meksykański? A dlaczego nie! Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą [PRZEPIS]

Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą [PRZEPIS]

Składniki:

  • duża tortilla
  • tubka pasty z tuńczyka
  • połowa awokado
  • garść kiełków fasoli
  • połowa pomarańczy
  • (jeśli ktoś lubi zamiast pomarańczy może użyć na przykład brzoskwiń, melona, kiwi)

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Cienko pokroić awokado i pomarańczę (lub brzoskwinie, melona, kiwi). Położyć na tortillę plasterki owoców oraz kiełki fasoli. Następnie wcisnąć zawartość pasty z tuńczyka i ciasno zwinąć tortillę, aby powstał duży wrap. Pokroić go na dwie części i podać. Można do niego także podać sos ze świeżych pomidorów lub śmietanowy z dodatkiem świeżych ziół.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie