Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą [PRZEPIS]

Katarzyna Sklepik
Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą
Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą archiwum
Tuńczyk na sposób meksykański? A dlaczego nie! Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą [PRZEPIS]

Tortilla z tuńczykiem, avokado i pomarańczą [PRZEPIS]

Składniki:

  • duża tortilla
  • tubka pasty z tuńczyka
  • połowa awokado
  • garść kiełków fasoli
  • połowa pomarańczy
  • (jeśli ktoś lubi zamiast pomarańczy może użyć na przykład brzoskwiń, melona, kiwi)

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Cienko pokroić awokado i pomarańczę (lub brzoskwinie, melona, kiwi). Położyć na tortillę plasterki owoców oraz kiełki fasoli. Następnie wcisnąć zawartość pasty z tuńczyka i ciasno zwinąć tortillę, aby powstał duży wrap. Pokroić go na dwie części i podać. Można do niego także podać sos ze świeżych pomidorów lub śmietanowy z dodatkiem świeżych ziół.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski