Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
- 4 kanapki chleba tostowego,
- 1 kulka sera mozarella,
- paczka pomidorków koktajlowych,
- 2 łyżki oliwy,
- świeża bazylia,
- ulubione zioła, np. prowansalskie,
- sól, pieprz.
Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp wybranymi ziołami. Włóż do piekarnika i piecz maksymalnie 25 minut. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?