Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Anastazja Bezduszna
Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Dan Cake
W trakcie chłodnych dni każdy chciałby się przenieść w miejsce pełne słońca. Propozycja na dziś to ciepłe Włochy. Aby poczuć ich klimat wystarczy kilka chwil w kuchni – mój pomysł to kolorowe i pożywne tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi.

Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

  • 4 kanapki chleba tostowego,
  • 1 kulka sera mozarella,
  • paczka pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki oliwy,
  • świeża bazylia,
  • ulubione zioła, np. prowansalskie,
  • sól, pieprz.

Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp wybranymi ziołami. Włóż do piekarnika i piecz maksymalnie 25 minut. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie