Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

    Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

    Anastazja Bezduszna

    Głos Wielkopolski

    Aktualizacja:

    Głos Wielkopolski

    Tosty z mozzarellą

    Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi ©Dan Cake

    W trakcie chłodnych dni każdy chciałby się przenieść w miejsce pełne słońca. Propozycja na dziś to ciepłe Włochy. Aby poczuć ich klimat wystarczy kilka chwil w kuchni – mój pomysł to kolorowe i pożywne tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi.
    Tosty z mozzarellą

    Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi ©Dan Cake

    Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi


    Składniki:
    • 4 kanapki chleba tostowego,
    • 1 kulka sera mozarella,
    • paczka pomidorków koktajlowych,
    • 2 łyżki oliwy,
    • świeża bazylia,
    • ulubione zioła, np. prowansalskie,
    • sól, pieprz.


    Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
    Sposób przygotowania:

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp wybranymi ziołami. Włóż do piekarnika i piecz maksymalnie 25 minut. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.

    Czytaj treści premium w Głosie Wielkopolskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo