Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Anastazja Bezduszna
Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Dan Cake
W trakcie chłodnych dni każdy chciałby się przenieść w miejsce pełne słońca. Propozycja na dziś to ciepłe Włochy. Aby poczuć ich klimat wystarczy kilka chwil w kuchni – mój pomysł to kolorowe i pożywne tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi.

Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Składniki:

  • 4 kanapki chleba tostowego,
  • 1 kulka sera mozarella,
  • paczka pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki oliwy,
  • świeża bazylia,
  • ulubione zioła, np. prowansalskie,
  • sól, pieprz.

Tosty z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp wybranymi ziołami. Włóż do piekarnika i piecz maksymalnie 25 minut. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski