Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tradycyjne jajka faszerowane

Elżbieta Podolska
Pracochłonne, ale jakie efektowne danie! Jajka faszerowane.

Składniki na jajka faszerowane:
4 jajka ugotowane na twardo
łyżka majonezu
2 łyżki rzeżuchy
ogórek kiszony lub konserwowy
pęczek rzodkiewki
łyżeczka musztardy
łyżka natki pietruszki
sól i świeżo zmielony pieprz czarny

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Rozgniecione widelcem żółtka jaj ugotowanych na twardo wymieszać z majonezem. Do farszu dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę i zioła. Następnie starte na tarce, odciśnięte z soku ogórki. Całość doprawić musztardą oraz solą i pieprzem. Farsz nałożyć na połówki jaj ugotowanych na twardo. Udekorować według uznania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski