Składniki na jajka faszerowane:
4 jajka ugotowane na twardo
łyżka majonezu
2 łyżki rzeżuchy
ogórek kiszony lub konserwowy
pęczek rzodkiewki
łyżeczka musztardy
łyżka natki pietruszki
sól i świeżo zmielony pieprz czarny
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Rozgniecione widelcem żółtka jaj ugotowanych na twardo wymieszać z majonezem. Do farszu dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę i zioła. Następnie starte na tarce, odciśnięte z soku ogórki. Całość doprawić musztardą oraz solą i pieprzem. Farsz nałożyć na połówki jaj ugotowanych na twardo. Udekorować według uznania.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?