Truskawkowo - kokosowe kostki lodowe
Składniki:
- 10 dkg czereśni
- 20 dkg truskawek
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 4 kostki czekolady gorzkiej
- listki mięty
Przygotowanie:
Czereśnie myję, i dryluje. Miksuje blenderem. Truskawki myję, obieram z szypułek i miksuję blenderem. Zostawiam 5 sztuk. Do foremki do kostek lodowych, wkładam po łyżeczce mleczka kokosowego, zmiksowanych czereśni, znowu mleczko i na końcu truskawki. Wkładam do zamrażalnika na kilka godzin albo na noc.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dolewam trochę wody żeby zrobiła się lekko płynna. Talerzyki polewam czekoladą, wykładam na nie mus truskawkowy, dodaję kostki lodowe, i połówki truskawek, na które wylewam odrobiną czekolady. Dekoruję miętą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?