Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Truskawkowo - kokosowe kostki lodowe

Magdalena Kaczmarek
Truskawkowo - kokosowe kostki lodowe
Truskawkowo - kokosowe kostki lodowe Magdalena Kaczmarek
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z truskawką. Jego autorem jest Magdalena Kaczmarek.

Truskawkowo - kokosowe kostki lodowe

Składniki:

  • 10 dkg czereśni
  • 20 dkg truskawek
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • 4 kostki czekolady gorzkiej
  • listki mięty

Przygotowanie:

Czereśnie myję, i dryluje. Miksuje blenderem. Truskawki myję, obieram z szypułek i miksuję blenderem. Zostawiam 5 sztuk. Do foremki do kostek lodowych, wkładam po łyżeczce mleczka kokosowego, zmiksowanych czereśni, znowu mleczko i na końcu truskawki. Wkładam do zamrażalnika na kilka godzin albo na noc.

Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dolewam trochę wody żeby zrobiła się lekko płynna. Talerzyki polewam czekoladą, wykładam na nie mus truskawkowy, dodaję kostki lodowe, i połówki truskawek, na które wylewam odrobiną czekolady. Dekoruję miętą.

ZAGŁOSUJ NA TEGO KANDYDATA W PLEBISCYCIE

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski