Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Kubacki i Stoch pod wrażeniem kibiców na meczu Industria -Magdeburg w Kielcach [FOTO]

Kubacki i Stoch pod wrażeniem kibiców na meczu Industria -Magdeburg w Kielcach [FOTO]

Horoskop tygodniowy: 22 - 28 kwietnia 2024 roku

Horoskop tygodniowy: 22 - 28 kwietnia 2024 roku

Polecamy

Prezydent Poznania w kłopotach? Była pracownica oczekuje zapłaty 20 tys. złotych!

Prezydent Poznania w kłopotach? Była pracownica oczekuje zapłaty 20 tys. złotych!

Polskie owoce w tym roku będą droższe. Mrozy zniszczyły uprawy

Polskie owoce w tym roku będą droższe. Mrozy zniszczyły uprawy

Kolejna kampania wyborcza w Wielkopolsce. Tym razem do Parlamentu Europejskiego

Kolejna kampania wyborcza w Wielkopolsce. Tym razem do Parlamentu Europejskiego