Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Udka na ryżu po cygańsku (gmina Sośnie)

Redakcja

Sposób przygotowania (8 udek):
Wysypać trzy paczki ryżu parabolicznego na blachę, pokroić trzy duże cebule, pięć ząbków czosnku, udka mocno obtoczyć w delikacie i położyć na ryżu.

Zalewa (zagotować):
0,5 kostki margaryny, 6 szklanek wody, 2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczka vegety, 1 łyżeczka soli, 0,75 łyżeczki pieprzu, 3 łyżki przecieru.

Wlać do ryżu (nie po mięsie), piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 1,5 godziny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski