Sposób przygotowania (8 udek):
Wysypać trzy paczki ryżu parabolicznego na blachę, pokroić trzy duże cebule, pięć ząbków czosnku, udka mocno obtoczyć w delikacie i położyć na ryżu.
Zalewa (zagotować):
0,5 kostki margaryny, 6 szklanek wody, 2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczka vegety, 1 łyżeczka soli, 0,75 łyżeczki pieprzu, 3 łyżki przecieru.
Wlać do ryżu (nie po mięsie), piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 1,5 godziny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?