Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Udko z kurczaka (gmina Margonin)

red
Udko z kurczaka (gmina Margonin)
Udko z kurczaka (gmina Margonin) archiwum

Składniki:

  • 4 udka kurczaka,
  • marchew,
  • seler,
  • por,
  • biała kapusta,
  • pietruszka,
  • ostra papryka,
  • tłuszcz.

Sposób przygotowania:
Udka doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i odstawiamy na 2 godziny.

Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i także odstawiamy na 2 godziny. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy część warzyw, a na nie przyprawione udka i przykrywamy resztą warzyw. Pieczemy w piekarniku od 1,5 do 2 godzin w temperaturze 180 stopni C.

Przed pieczeniem należy pamiętać, aby spód naczynia żaroodpornego wysmarować tłuszczem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski