1 z 5
Następne
W Dzień Matki zaskocz swoją Mamę słodką pobudką, przygotowując jej śniadanie do łóżka
Marocchino Fondente
SKŁADNIKI
Na 1 porcję
• 1 espresso
• wiórki ciemnej czekolady
• gorzkie kakao w proszku
• czarny pieprz mielony
• gorąca, mleczna pianka
PRZYGOTOWANIE
W małej filiżance, najlepiej szklanej dla lepszego efektu, zaparz espresso. Dodaj wiórki czekoladowe (ilość w zależności od preferencji smakowych), posyp obficie proszkiem kakaowym, dodając na koniec szczyptę pieprzu. Spień gorące mleko i udekoruj kawę mleczną pianką, wlewając ją powoli, tak by do kawy wlać możliwie jak najmniej samego mleka. Na koniec całość posyp raz jeszcze kakaowym proszkiem i udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady.
Wypróbuj ten przepis z kawą Lavazza Qualità Rossa.