1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marocchino Fondente...

W Dzień Matki zaskocz swoją Mamę słodką pobudką, przygotowując jej śniadanie do łóżka

Marocchino Fondente

SKŁADNIKI
Na 1 porcję

• 1 espresso
• wiórki ciemnej czekolady
• gorzkie kakao w proszku
• czarny pieprz mielony
• gorąca, mleczna pianka

PRZYGOTOWANIE

W małej filiżance, najlepiej szklanej dla lepszego efektu, zaparz espresso. Dodaj wiórki czekoladowe (ilość w zależności od preferencji smakowych), posyp obficie proszkiem kakaowym, dodając na koniec szczyptę pieprzu. Spień gorące mleko i udekoruj kawę mleczną pianką, wlewając ją powoli, tak by do kawy wlać możliwie jak najmniej samego mleka. Na koniec całość posyp raz jeszcze kakaowym proszkiem i udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady.

Wypróbuj ten przepis z kawą Lavazza Qualità Rossa.

Zobacz również

Pokaz akcji ratowniczej ratowników WOPR Radomsko na basenie Aquara. ZDJĘCIA

NOWE
Pokaz akcji ratowniczej ratowników WOPR Radomsko na basenie Aquara. ZDJĘCIA

W sieradzkim BWA można podziwiać rysunki Aleksego Nowaka, ale nie tylko ZDJĘCIA

W sieradzkim BWA można podziwiać rysunki Aleksego Nowaka, ale nie tylko ZDJĘCIA

Polecamy

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu

Niesamowita historia pana Wacława. 98-latek nadal prowadzi warsztat w Poznaniu

Niesamowita historia pana Wacława. 98-latek nadal prowadzi warsztat w Poznaniu