3 z 10
Poprzednie
Następne
W Kostrzynie zbudowali największy w Europie food truck - w środku naraz gotuje nawet 12 kucharzy!
Food trucki mają jednak jedną podstawową wadę - zazwyczaj stoją przed nimi spore kolejki. Powód jest prosty - zazwyczaj są to niewielkie busy, w których mieści się kuchnia co najwyżej dla jednego czy dwóch kucharzy. Tej wady nie ma food truck stworzony przez firmę spedycyjną Marathon z podpoznańskiego Kostrzyna. To bowiem 19-metrowy tir z naczepą, który składa się z dwóch części - 20-metrowej kuchni i jadalni, w której zmieści się nawet 20-30 osób.
- Podczas finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Poznaniu w środku jednocześnie pracowało 12 poznańskich kucharzy, którzy razem wydali 1800 posiłków w kilka godzin - mówi Emil Lisowski, prezes firmy i pomysłodawca budowy food trucka.
Zobacz więcej --->