Na początek podany będzie tatar z tuńczyka żółtopłetwego, yuzu z kozim serem. Następnie kusić podniebienia będzie foie gras bon bon - kulki z kaczej wątróbki. Potem, dla oczyszczenia kubków smakowych podany będzie sorbet z winogrona Gewürztraminer z trawą cytrynową.
Zobacz: Prezent na Walentynki 2015: Dla chłopaka, dziewczyny, dla Niej, dla Niego. Co kupić? [ZDJĘCIA]
Danie główne będzie można wybrać pomiędzy pieczonym combrem z królika, dynią, salsefią, czekoladą oraz białym pieprzem lub gotowanym halibutem, cordifolią, bulionem cielęcym z klementynką i kaszą gryczaną. Na deser podadzą nietypowy sernik z topinamburu z dżemem z pomarańczy i lodami z rokitnika.
Brzmi wyjątkowo? Ale to jeszcze nie wszystko. Dla zamiłowanych w gotowaniu par, sam szef kuchni restauracji Cucina - Ernest Jagodziński - poprowadzi warsztaty kulinarne i wyjaśni jakie składniki mogą pełnić rolę afrodyzjaków (uwaga, liczba miejsc jest ograniczona).
- Podczas warsztatów chcę pokazać, że nie tylko owoce morza i przyprawy. Mało kto wie, że bliska nam kapusta kiszona też zalicza się do afrodyzjaków - mówi Ernest Jagodziński. Przyrządzone podczas warsztatów dania będzie można zjeść od razu przy stoliku pod dźwięki żywej muzyki.
W ten walentynkowy wieczór każdy czytelnik "Głosu" będzie mógł przygotować coś wyjątkowego dla swoich ukochanych. W sobotnim wydaniu "Magazynu Rodzinnego", które przypada na dzień zakochanych, na stronie kulinarnej znaleźć będzie można przepisy Ernesta Jagodzińskiego, które nie tylko wypełnią zapachami kuchnię Wielkopolan, a także serca.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?