Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Warzywa wolno gotowane

AB
- U nas w Turcji warzywa gotuje się rano i w dużej ilości by można było je jeść przez cały dzień, jako osobne dania lub dodatek - dzieli się Maksut Aşkar z restauracji Sekizisitanbul.

Składniki:

  • 300 g fasolki szparagowej,
  • 2 młode marchewki,
  • 1 średnia cebula,
  • 200 g kalafiora,
  • 100 g czerwonej porzeczki,
  • olej słonecznikowy

Sposób przygotowania:
Myjemy wszystkie składniki. Kalafior dzielimy na drobne różyczki. Marchewki oczyszczamy i kroimy na pół pozostawiając zielone części. Cebulę kroimy na cztery części i oddzielamy kolejne warstwy. Warzywa dusimy w garnku na małym ogniu przez około godzinę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski