Wedgesy
(inaczej pieczone półksiężyce lub po prostu cząstki ziemniaków)
Składniki:
- 0,5kg ziemniaków
- olej
- przyprawy: sól, papryka słodka, zioła prowansalskie
- świeże listki rozmarynu lub tymianku
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki myjemy, zostawiamy w mundurku i kroimy w ćwiartki. Skrapiamy olejem,posypujemy ziołami prowansalskimi i papryka; dodajemy świeże listki rozmarynu lub tymianku. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż lekko zbrązowieją i będą miękkie w środku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?