To wydarzenie cykliczne, które tak, jak przed wakacjami, odbywać się będzie w każdy trzeci weekend miesiąca.
Idea, organizowanej wspólnie z Folwarkiem Wąsowo, imprezy polega na promowaniu zdrowej żywności z ekologicznych upraw. Na stoiskach będzie można kupić m.in. chleby pieczone na zakwasie, nabiał i wędliny przygotowywane według tradycyjnych receptur oraz naturalne przetwory z owoców i warzyw.
Folwark Wąsowo, który dostarcza produkty na targi, to wielkopolski producent warzyw i przetworów, który w swoim ekologicznym ogrodzie uprawia je w oparciu o naturalne metody. Targi połączone są z pokazami produktów.
Każdego dnia, w godzinach od 13 do 14 i od 17 do 18 odbędą się prezentacje wybranych produktów. Poprowadzą je: Aleksandra Swulińska- Katulska z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Marek Gąsiorowski - przedstawiciel Slow Food Wielkopolska oraz Jan Wieła właściciel Folwarku Wąsowo.
"Weekend Eko" potrwa dzisiaj od 10 do 22, a jutro od 10 do 20.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?