Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Weekend Eko w galerii Malta

Redakcja
W Galerii Malta w Poznaniu dzisiaj i jutro trwają targi ekologicznej żywności, "Weekend Eko", gdzie królują naturalne przetwory i chleby wypiekane na zakwasie.

To wydarzenie cykliczne, które tak, jak przed wakacjami, odbywać się będzie w każdy trzeci weekend miesiąca.

Idea, organizowanej wspólnie z Folwarkiem Wąsowo, imprezy polega na promowaniu zdrowej żywności z ekologicznych upraw. Na stoiskach będzie można kupić m.in. chleby pieczone na zakwasie, nabiał i wędliny przygotowywane według tradycyjnych receptur oraz naturalne przetwory z owoców i warzyw.

Folwark Wąsowo, który dostarcza produkty na targi, to wielkopolski producent warzyw i przetworów, który w swoim ekologicznym ogrodzie uprawia je w oparciu o naturalne metody. Targi połączone są z pokazami produktów.

Każdego dnia, w godzinach od 13 do 14 i od 17 do 18 odbędą się prezentacje wybranych produktów. Poprowadzą je: Aleksandra Swulińska- Katulska z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Marek Gąsiorowski - przedstawiciel Slow Food Wielkopolska oraz Jan Wieła właściciel Folwarku Wąsowo.

"Weekend Eko" potrwa dzisiaj od 10 do 22, a jutro od 10 do 20.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski