Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc: Jajka faszerowane orzechami

Elżbieta Podolska
Znakomite i efektownie prezentujące się na świątecznym stole

Składniki:
5 jajek,
80 g sera feta,
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
łyżeczka jogurtu naturalnego,
łyżeczka serka śmietankowego,
łyżeczka chrzanu tartego,
2 łyżki posiekanego koperku,
1 białego pieprzu

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać. Pokruszony ser feta, serek śmietankowy i jogurt rozetrzeć dokładnie w misce. Dodać chrzan, posiekane orzechy włoskie i posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym białym pieprzem. Wymieszać. Nakładać po łyżeczce kremu i dekorować kawałkami orzecha włoskiego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski