Składniki:
5 jajek,
80 g sera feta,
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
łyżeczka jogurtu naturalnego,
łyżeczka serka śmietankowego,
łyżeczka chrzanu tartego,
2 łyżki posiekanego koperku,
1 białego pieprzu
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać. Pokruszony ser feta, serek śmietankowy i jogurt rozetrzeć dokładnie w misce. Dodać chrzan, posiekane orzechy włoskie i posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym białym pieprzem. Wymieszać. Nakładać po łyżeczce kremu i dekorować kawałkami orzecha włoskiego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?