Składniki:
6 jajek,
6 łyżek majonezu,
sól,
pieprz,
1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka barszczu czerwonego w proszku,
natka pietruszki
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Dodać majonez, sól i pieprz. Zmiksować. Podzielić masę na trzy części. Do jednej z nich dodać barszcz, do drugiej posiekaną natkę pietruszki, do trzeciej koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Połówki białek napełniać masami, układać jajka na talerzu, udekorować listkami pietruszki. Można także przygotować masę z dodatkiem łososia, szpinaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?