Wielkanoc: Jak zrobić jajka w trzech kolorach

Elżbieta Podolska
Trójkolorowe nadzienie cieszy oko i ... podniebienie

Składniki:
6 jajek,
6 łyżek majonezu,
sól,
pieprz,
1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka barszczu czerwonego w proszku,
natka pietruszki

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Dodać majonez, sól i pieprz. Zmiksować. Podzielić masę na trzy części. Do jednej z nich dodać barszcz, do drugiej posiekaną natkę pietruszki, do trzeciej koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Połówki białek napełniać masami, układać jajka na talerzu, udekorować listkami pietruszki. Można także przygotować masę z dodatkiem łososia, szpinaku.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie