5 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki na 4 porcje: 4 kiełbasy białe, surowe, 4 jajka na...
fot. Gosia Kwiatkowska

Wielkanocne przepisy opolskich blogerów kulinarnych

Bon Appetit Małgorzaty: Jajka ukryte w kiełbasie

Składniki na 4 porcje: 4 kiełbasy białe, surowe, 4 jajka na twardo, pieprz, jajko surowe do panierki, bułka tarta do panierki, odrobinę mąki do panierki, olej do smażenia

Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Surowe jajko roztrzepujemy i doprawiamy pieprzem. Każde jajko obtaczamy w kiełbasie, lepimy kulkę. Następnie obtaczamy w mące, jajku i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu z każdej strony. Podajemy z chrzanem.


bonappetitmalgorzaty.blogspot.com

Zobacz również

Wypadek na drodze krajowej nr 77. Ranne zostały dwie osoby

Wypadek na drodze krajowej nr 77. Ranne zostały dwie osoby

Siódma edycja Alei Gwiazd Siatkówki w Katowicach. ZDJĘCIA

Siódma edycja Alei Gwiazd Siatkówki w Katowicach. ZDJĘCIA

Polecamy

Plagi latających i głośnych owadów potrafią zirytować. Oto jeden z nich

Plagi latających i głośnych owadów potrafią zirytować. Oto jeden z nich

System kaucyjny włączy opakowania po mleku. Branża widzi zagrożenie sanitarne

System kaucyjny włączy opakowania po mleku. Branża widzi zagrożenie sanitarne

Znana sieć otwiera 13 sklep na Opolszczyźnie. Na początek promocje

Znana sieć otwiera 13 sklep na Opolszczyźnie. Na początek promocje