3 z 6
Poprzednie
Następne
Wiosenne menu na odporność. Zobacz przepisy na dania, które pomogą wzmocnić odporność organizmu
Menu na odporność: Propozycja na śniadanie czy lunch
Szpinak wykazuje właściwości antynowotworowe dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów, czyli beta-karotenu oraz witaminy C. Magnez występujący w szpinaku kojąco wpływa na system nerwowy, natomiast żelazo wspomaga leczenie anemii.
Green Bowl, czyli zielona miska zdrowia
Składniki:
3 dojrzałe banany
5 garści szpinaku młodego (np. marki Eisberg)
jabłko
mały jogurt naturalny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki razem miksujemy na gładki mus. Dekorujemy ulubionymi dodatkami. Efektownie wyglądać będą kształty wycięte z plasterka jabłka (można do tego użyć małych foremek do ciasteczek). Tak skomponowana miska będzie świetnym pomysłem na zdrowy podwieczorek dla całej rodziny lub przekąskę do pr