Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Włoski mistrz pizzy otwiera w Lesznie restaurację. Valerio Valle zdradził tajniki dobrej pizzy

Michał Wiśniewski
Michał Wiśniewski
Wystrój nowego lokalu w Lesznie ściśle nawiązuje do włoskiej nazwy Tutti Santi, czyli wszyscy święci. Na zdobieniach w pełnej kolorów sali mamy więc postaci świętych, ale też całą masę oryginalnych włoskich produktów, które są także swego rodzaju elementem wystroju.Zobacz zdjęcia -->
Wystrój nowego lokalu w Lesznie ściśle nawiązuje do włoskiej nazwy Tutti Santi, czyli wszyscy święci. Na zdobieniach w pełnej kolorów sali mamy więc postaci świętych, ale też całą masę oryginalnych włoskich produktów, które są także swego rodzaju elementem wystroju.Zobacz zdjęcia -->MW
Valerio Valle - rodowity Włoch i utytułowany mistrz pizzy otworzy w Lesznie swój nowy lokal. Tutti Santi, bo tak nazywa się restauracja w Lesznie, będzie specjalizować się w kuchni włoskiej od sałatek przez pasty po oczywiście pizzę. To właśnie sposób przygotowania tej ostatniej w mistrzowski sposób zdradził dziś w przeddzień otwarcia sam szef Valerio Valle.

Pizza na polskich stołach gości od lat. Mamy do wyboru rozmaite szkoły, od amerykańskiej przez polską, po klasyczną włoską. Choć w Lesznie działa naprawdę sporo pizzerii, właśnie na mapie gastronomicznej miasta pojawia się nowa.

Valerio Valle otwiera w Lesznie swoją kolejną restaurację Tutti Santi

Wystrój nowego lokalu w Lesznie ściśle nawiązuje do włoskiej nazwy Tutti Santi, czyli wszyscy święci. Na zdobieniach w pełnej kolorów sali mamy więc postaci świętych, ale też całą masę oryginalnych włoskich produktów, które są także swego rodzaju elementem wystroju.

Czytaj też:

W lokalu króluje tradycyjny, potężny piec, w którym powstaje większość dań. Zgodnych z włoską recepturą i smakami mistrza.

- Sukces doskonałej pizzy to składniki i czas, który jest niezwykle ważnym czynnikiem

- zdradzał Valerio Valle, mistrz pizzy.

To Mistrz Włoch, Mistrz Europy i V-ce mistrz świata w pizzy klasycznej. Valerio Valle jest jednym z najbardziej utytułowanych włoskich pizzaiolo, zdobywcą wielu prestiżowych nagród we Włoszech i na świecie.

Sam szkolił załogę leszczyńskiego lokalu, z której część stanowią dziś także pracownicy z Głogowa. Tam z sukcesem działa już lokal tej marki. Jest ich w Polsce łącznie 15. W Lesznie restauracja ruszy formalnie od piątku 1 kwietnia 2022 w samo południe.

Choć najczęściej zjadamy takie z pieczarkami, serami czy warzywami, to w stolicy Wielkopolski nie brakuje lokali serwujących bardziej nietypowe połączenia smakowe. Chrzan, rodzynki, frytki i chipsy... Z czym jeszcze zjemy pizze w Poznaniu? Sprawdź naszą galerię z pizzami o najciekawszych dodatkach!Sprawdź najbardziej nietypowe pizze w Poznaniu --->

Z chrzanem, chipsami i rodzynkami? Oto najdziwniejsze pizze,...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski