MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy na Helu, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy na Helu, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Świeradowie-Zdroju

Przegląd tygodnia od 12.05 w Świeradowie-Zdroju

Polecamy

Otylia Jędrzejczak zaprasza na zawody Otylia Swim Cup!

Otylia Jędrzejczak zaprasza na zawody Otylia Swim Cup!

Zaginęła nastolatka. 16-letnia Konstancja opuściła Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy

Zaginęła nastolatka. 16-letnia Konstancja opuściła Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy

Gałąź spadła na dzieci. Dziewczynka została zabrana do szpitala

Gałąź spadła na dzieci. Dziewczynka została zabrana do szpitala