Zamykamy przecier pomidorowy w słoikach

Anastazja Bezduszna
123rf
Przecier pomidorowy to jedyn z najprostszych i najszybszych sposobów na przetwory z pomidorów. Dodać go możemy zimą na przykład do spaghetti lub zupy pomidorowej.

Składniki:

  • 5 kg pomidorów,
  • łyżka soli kamiennej

Sposób przygotowania:
Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Kroimy je na duże kawałki i wkładamy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu do 3 godzin, aż woda wyparuje prawie w całości. Pomidory miksujemy na gładką masę, solimy, chwilę jeszcze gotujemy i wrzące wkładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Odwracamy dopiero, gdy przecier będzie zimny.

Flesz: Wegańskie ubrania. Made in Poland

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3