Składniki:
- 5 kg pomidorów,
- łyżka soli kamiennej
Sposób przygotowania:
Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Kroimy je na duże kawałki i wkładamy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu do 3 godzin, aż woda wyparuje prawie w całości. Pomidory miksujemy na gładką masę, solimy, chwilę jeszcze gotujemy i wrzące wkładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Odwracamy dopiero, gdy przecier będzie zimny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?