Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zapiekane kwadraciki

Anastazja Bezduszna
Fotolia
To prosty i szybki przepis na chrupiącą przekąskę z ciasta francuskiego z żółtym serem. Ta przegryzka ma tę zaletę, że jest nie tylko smaczna, ale również możesz ją przygotować w niecałe pół godziny.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 20 plasterków mini salami
  • pomidorki koktajlowe (według uznania)
  • 1 czerwona cebulka
  • orzeszki piniowe
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie kroimy na 10 równych kwadracików, rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Na każdym z kawałków kładziemy plasterek żółtego sera i po 2 lub 3 plasterki mini salami. Układamy także przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w krążki cebulkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy orzeszkami piniowymi. Kwadraciki wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i pieczemy aż się zarumienią. Po upieczeniu możemy udekorować świeżymi ziołami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski