Składniki:
- 5 papryk
- 2 cebule
- 400g mięsa wieprzowego mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 10 listków lubczyku
- łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie:
Z trzech papryk odkrawamy górną część, aby tworzyła przykrycie dla warzywa. Wydrążamy środki. Pozostałe papryki też wydrążamy, kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek miażdżymy, cebulę kroimy - dodajemy na rozgrzaną z tłuszczem patelnię i dodajemy paprykę, następnie mięso, pokrojony lubczyk, majeranek, sól oraz pieprz. Smażymy przez 5 minut. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze układamy papryki napełnione farszem. Pieczemy 30 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?