Zawsze może być lepiej?

Mateusz Ludewicz
Mateusz Ludewicz
Mateusz Ludewicz Archiwum
Udostępnij:
Setki klientów, brak wolnych stolików, kuchnia pracująca pełna parą. O takiej sytuacji marzą wszyscy restauratorzy i wszyscy ci, którzy z przeznaczeniem na restaurację wynajmują lokal.

Do nich nie zalicza się jednak właściciel części kamienicy przy ulicy Zeylanda w Poznaniu. Bo przecież zamiast stałej opłaty za czynsz zawsze można zażądać więcej, zawsze zgodnie z prawem można wypowiedzieć umowę najmu i po prostu przejąć dochodowy biznes.



CZYTAJ TEŻ:

POZNAŃ: WALKA O BAR METKA TRWA

Można... ale czy to będzie się komuś opłacało? Bo równie szybko klienci mogą znaleźć sobie inny bar, stoliki zacząć świecić pustkami, a kuchnia gotować tylko dla swojego nowego szefa. I wtedy, zamiast większych pieniędzy, właściciel lokalu dostanie nauczkę i zrozumie, że lepsze zawsze jest wrogiem dobrego.

Chcesz skontaktować się z autorem komentarza? [email protected]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

J
Janosik
Takich psów ogrodnika jest więcej, wystarczy przejść sie po sródmieściu.
Ale wystarczy popatrzec np. na ceny litra paliwa, ile bierze szejk czy jukos a ile dolicza do tego rząd. Albo jak grabić wdowi grosz z oszczędności przez belkowy haracz? Nauka zawsze idzie z góry.
Tak że jak się da to lepiej mieć wiecej niż mniej. Większy samochód, lepszy yacht i jejśc większa łyżką, kosztem drugiego.
Przejdź na stronę główną Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie