Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

W jednym z gospodarstw znaleziono martwe bydło. Zatrzymano właściciela

NOWE
W jednym z gospodarstw znaleziono martwe bydło. Zatrzymano właściciela

Muzeum Telefonów Komórkowych w Bydgoszczy powróci? Trwa zbiórka

NOWE
Muzeum Telefonów Komórkowych w Bydgoszczy powróci? Trwa zbiórka

Polecamy

Wielkie święto szachów znów w Katowicach! Gwiazdy zagrają o Puchar 100-lecia

Wielkie święto szachów znów w Katowicach! Gwiazdy zagrają o Puchar 100-lecia

Iga Świątek znów bez nagrody. Przegrała z hiszpańską piłkarką

GORĄCY TEMAT
Iga Świątek znów bez nagrody. Przegrała z hiszpańską piłkarką

ME w boksie. Zwycięstwa Kuczewskiej i Rogalińskiej

ME w boksie. Zwycięstwa Kuczewskiej i Rogalińskiej