Zgłoś się do konkursu i zostań rezydentem jednej z poznańskich restauracji

AB
I laureatka rezydencji kulinarnej - Małgorzata Pindych
I laureatka rezydencji kulinarnej - Małgorzata Pindych Concordia Taste
Restauracja Concordia Taste już po raz drugi otwiera drzwi swojej kuchni nie tylko dla profesjonalistów, ale także dla świadomych i zdolnych pasjonatów dobrej i zdrowej kuchni. Podobnie jak całą Concordię Design, także restaurację mogą tworzyć zarówno Ci, którzy pracują tam na co dzień, jak i ci, którzy są jej gośćmi, a co za tym idzie, stają się pulsem i tętnem tego miejsca. Restauracja do konkursu zaprasza zarówno doświadczonych kucharzy, jak i pasjonatów, którzy mają talent, dobry smak i świeże pomysły.

16 września wystartowała druga edycja rezydencji kulinarnej w restauracji Concordia Taste. Zadaniem konkursowym będzie stworzenie nowego menu z możliwością „rezydowania” w kuchni Concordia Taste przez 3 miesiące, a może nawet dłużej. Laureatka pierwszej edycji konkursu „Kucharz Rezydent” – Małgorzata Pindych po zakończonej rezydencji na stałe dołączyła do zespołu kuchni Concordia Taste. A kto może zostać rezydentem? Absolutnie każdy, kto chce podjąć wyzwanie i stworzyć ciekawe, autorskie menu.

I ETAP: ZBIÓRKA ZGŁOSZEŃ
Jeśli masz pomysł na menu – zgłoś się. Zgłoszenie musi zawierać kompletne menu, czyli nazwę i przepis jednej przystawki, zupy, dania głównego i deseru. Menu razem ze zdjęciem kandydata, krótkim opisem własnej osoby i danymi kontaktowymi należy wysłać na adres: [email protected] lub przynieść osobiście do Concordia Design, ul. Zwierzyniecka 3, Poznań, Punkt INFO (parter). Na zgłoszenia czekamy od do dnia 30 września 2015 r. Lista Finalistów dopuszczonych do udziału w II etapie zostanie podana na stronie internetowej www.concordiataste.pl. do dnia 5 października 2015 r. do godziny 15.00.

II ETAP: KONKURS KULINARNY
Każdy z Finalistów weźmie udział w Konkursie Kulinarnym, który odbędzie się między 5 a 16 października. Zadanie będzie polegało na przygotowaniu i zaserwowaniu zaproponowanego menu. Zadaniem jest również opisanie przygotowanych potraw i odpowiedzenie na pytania Komisji Konkursowej, Na podstawie smaku, zapachu, wyglądu i oryginalności potraw zostanie wyłoniony zwycięzca konkursu.

III ETAP: WYŁONIENIE LAUREATA
Zwycięzca Konkursu zostanie ogłoszony dnia 16 października 2015 r. do godziny 23:59.

Dlaczego warto?
Przede wszystkim dlatego, że swoje umiejętności kucharskie można sprawdzić w praktyce zdobywając przy okazji cenne doświadczenie i wiele inspiracji. W ramach nagrody zwycięzca zostanie objęty programem rezydentury kulinarnej, otrzyma wynagrodzenie określone w osobnej umowie, udział w profesjonalnej sesji zdjęciowej szefa kuchni oraz promocję w najlepszych mediach branżowych. Menu zaproponowane przez laureata konkursu zostanie włączone do głównej karty restauracji Concordia Taste.

Polacy smakoszami czekolady

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie