Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zgłoś się do konkursu i zostań rezydentem jednej z poznańskich restauracji

AB
I laureatka rezydencji kulinarnej - Małgorzata Pindych
I laureatka rezydencji kulinarnej - Małgorzata Pindych Concordia Taste
Restauracja Concordia Taste już po raz drugi otwiera drzwi swojej kuchni nie tylko dla profesjonalistów, ale także dla świadomych i zdolnych pasjonatów dobrej i zdrowej kuchni. Podobnie jak całą Concordię Design, także restaurację mogą tworzyć zarówno Ci, którzy pracują tam na co dzień, jak i ci, którzy są jej gośćmi, a co za tym idzie, stają się pulsem i tętnem tego miejsca. Restauracja do konkursu zaprasza zarówno doświadczonych kucharzy, jak i pasjonatów, którzy mają talent, dobry smak i świeże pomysły.

16 września wystartowała druga edycja rezydencji kulinarnej w restauracji Concordia Taste. Zadaniem konkursowym będzie stworzenie nowego menu z możliwością „rezydowania” w kuchni Concordia Taste przez 3 miesiące, a może nawet dłużej. Laureatka pierwszej edycji konkursu „Kucharz Rezydent” – Małgorzata Pindych po zakończonej rezydencji na stałe dołączyła do zespołu kuchni Concordia Taste. A kto może zostać rezydentem? Absolutnie każdy, kto chce podjąć wyzwanie i stworzyć ciekawe, autorskie menu.

I ETAP: ZBIÓRKA ZGŁOSZEŃ
Jeśli masz pomysł na menu – zgłoś się. Zgłoszenie musi zawierać kompletne menu, czyli nazwę i przepis jednej przystawki, zupy, dania głównego i deseru. Menu razem ze zdjęciem kandydata, krótkim opisem własnej osoby i danymi kontaktowymi należy wysłać na adres: [email protected] lub przynieść osobiście do Concordia Design, ul. Zwierzyniecka 3, Poznań, Punkt INFO (parter). Na zgłoszenia czekamy od do dnia 30 września 2015 r. Lista Finalistów dopuszczonych do udziału w II etapie zostanie podana na stronie internetowej www.concordiataste.pl. do dnia 5 października 2015 r. do godziny 15.00.

II ETAP: KONKURS KULINARNY
Każdy z Finalistów weźmie udział w Konkursie Kulinarnym, który odbędzie się między 5 a 16 października. Zadanie będzie polegało na przygotowaniu i zaserwowaniu zaproponowanego menu. Zadaniem jest również opisanie przygotowanych potraw i odpowiedzenie na pytania Komisji Konkursowej, Na podstawie smaku, zapachu, wyglądu i oryginalności potraw zostanie wyłoniony zwycięzca konkursu.

III ETAP: WYŁONIENIE LAUREATA
Zwycięzca Konkursu zostanie ogłoszony dnia 16 października 2015 r. do godziny 23:59.

Dlaczego warto?
Przede wszystkim dlatego, że swoje umiejętności kucharskie można sprawdzić w praktyce zdobywając przy okazji cenne doświadczenie i wiele inspiracji. W ramach nagrody zwycięzca zostanie objęty programem rezydentury kulinarnej, otrzyma wynagrodzenie określone w osobnej umowie, udział w profesjonalnej sesji zdjęciowej szefa kuchni oraz promocję w najlepszych mediach branżowych. Menu zaproponowane przez laureata konkursu zostanie włączone do głównej karty restauracji Concordia Taste.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski