Składniki:
- 2 litry wywaru mięsnego,
- 4-5 ziemniaków,
- 2 marchewki,
- 1 por,
- pęczek szczawiu,
- pietruszka,
- szczypiorek,
- koperek,
- 3-4 jajek,
- sól,
- olej roślinny
Sposób przygotowania:
W misce z zimną wodą moczymy zieleninę przez 10-15 minut. Po czym zbieramy ją z wody tak, by brud został na dnie miski. Ziemniaki i marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w dowolny kształt. Do gotującego się wywaru dodajemy ziemniaki i marchewkę. Siekamy por i podsmażamy go na złoty kolor. Dodajemy do zupy. Następnie siekamy szczaw w poprzek liści i też dodajemy do zupy, solimy ją. Pod sam koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, szczypiorek i koperek. Podajemy z pokrojonym jajkiem na zimno.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?