18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Ziemniaki z kapustą

Karolina Sternal
Udostępnij:
Ziemniaki można przyrządzać na wiele sposobów, sprawdź kilka z nich

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 6 dużych ziemniaków
  • 1/2 kg boczku
  • 2 cebule
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:
Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować. Osobno ugotować obrane ziemniaki. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem usmażyć.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Ugotowane ziemniaki pognieść, dodać odsączoną ugotowaną kapustę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać, a następnie wyłożyć na półmisek. Polać skwarkami z boczku z cebulą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie