Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 6 dużych ziemniaków
- 1/2 kg boczku
- 2 cebule
- sól,
- pieprz
Przygotowanie:
Kapustę pokroić, zalać wodą i ugotować. Osobno ugotować obrane ziemniaki. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem usmażyć.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Ugotowane ziemniaki pognieść, dodać odsączoną ugotowaną kapustę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać, a następnie wyłożyć na półmisek. Polać skwarkami z boczku z cebulą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Kto byłby lepszym prezydentem – Trzaskowski czy Hołownia? Jasna odpowiedź
- Będą zmiany w dyskusyjnej ustawie? Ważna zapowiedź poseł od Hołowni
- Wiceminister nie ma wątpliwości: Ta sprawa ma charakter „wrzutki” lobbystycznej
- Ostrzeżenie dla Europy: Przygotować się na najgorsze w związku z epidemią w Chinach