Zrazy najlepsze z pyzami i kapustą

ELKA
Zrazy z pyzami i czerwoną kapustą - doskonały pomysł na obiad na zakończenie karnawału

Składniki:
1 kg cielęciny z kością
2 dag mąki
4 dag smalcu
sól

Przygotowanie:
Opłukać mięso, odcisnąć z wody, obrać z błon i ostrym nożem wykroić w poprzek włókien płaskie, nieduże zrazy o grubości 2 cm.

Zrazy delikatnie roztłuc tłuczkiem. Nadać im owalny kształt. Przed smażeniem oprószyć mąką i solą. Smażyć z obu stron.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Podawać z kluskami kładzionymi i np. sosem węgierskim, pieczarkowym lub pomidorowym

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

B
Basia

co to za kucharz ten przepis wymyślił masakra.Nawet patrząc na wygląd nie kusi do jedzenia.Niesmaczne.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3