Zrazy najlepsze z pyzami i kapustą

ELKA
Zrazy z pyzami i czerwoną kapustą - doskonały pomysł na obiad na zakończenie karnawału

Składniki:
1 kg cielęciny z kością
2 dag mąki
4 dag smalcu
sól

Przygotowanie:
Opłukać mięso, odcisnąć z wody, obrać z błon i ostrym nożem wykroić w poprzek włókien płaskie, nieduże zrazy o grubości 2 cm.

Zrazy delikatnie roztłuc tłuczkiem. Nadać im owalny kształt. Przed smażeniem oprószyć mąką i solą. Smażyć z obu stron.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Podawać z kluskami kładzionymi i np. sosem węgierskim, pieczarkowym lub pomidorowym

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

B
Basia

co to za kucharz ten przepis wymyślił masakra.Nawet patrząc na wygląd nie kusi do jedzenia.Niesmaczne.

Dodaj ogłoszenie