ZOBACZ TEŻ: Krem z zielonego groszku
Zupa owocowa
Przepis Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Składniki:
- 1 kg ulubionych owoców (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.)
- cukier do smaku
- 1 l wody
- 150 ml słodkiej śmietany
- 250 g makaronu
- 1 łyżka mąki
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
Gotujemy makaron (może być Międzybrodzki np. w kształcie gwiazdek), odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?