Składniki:
- 0,5 kg kości wołowych,
- 2 marchewki,
- 2 selery,
- 2 cebule, główka czosnku,
- 1 cytryna,
- trawa cytrynowa,
- 5 łyżek sosu rybnego,
- 100 ml sosu sojowego,
- gwiazdka anyżu,
- 1 łyżka cynamonu,
- 2 goździki,
- papryczka chilli,
- papryczka czuszka
Sposób przygotowania:
Wywar z wołowiny gotujemy 2 godziny na małym ogniu. Odcedzamy i gorący wlewamy do miski z makaronem ryżowym, czuszką, pietruszką, cebulką, anyżem, kawałkami papryczki chilli i plastrami rostbefu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?