Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa Pho-bo

Anastazja Bezduszna
AB
Bulion wołowy z anyżem, cynamonem, kolendrą, chilli, limonką i plastrami rostbefu.

Składniki:

  • 0,5 kg kości wołowych,
  • 2 marchewki,
  • 2 selery,
  • 2 cebule, główka czosnku,
  • 1 cytryna,
  • trawa cytrynowa,
  • 5 łyżek sosu rybnego,
  • 100 ml sosu sojowego,
  • gwiazdka anyżu,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 2 goździki,
  • papryczka chilli,
  • papryczka czuszka

Sposób przygotowania:
Wywar z wołowiny gotujemy 2 godziny na małym ogniu. Odcedzamy i gorący wlewamy do miski z makaronem ryżowym, czuszką, pietruszką, cebulką, anyżem, kawałkami papryczki chilli i plastrami rostbefu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski