Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa pieczarkowa. Zobacz prosty przepis!

Elżbieta Podolska
Zupa pieczarkowa - przepis
Zupa pieczarkowa - przepis
Najprostsze dania do wykonania z wykorzystaniem pieczarek.

Zupa pieczarkowa. Zobacz prosty przepis!

Składniki:

  • 30 dag średniej wielkości pieczarek
  • 1 litr bulionu grzybowego
  • łyżka masła
  • 0,15 l słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:
Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na podłużne kawałki.

Podsmażyć je na patelni na maśle. Następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Gotować przez około 10 minut. Dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. Aby śmietana się nie zważyła, należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać. Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski