Zupa pieczarkowa. Zobacz prosty przepis!
Składniki:
- 30 dag średniej wielkości pieczarek
- 1 litr bulionu grzybowego
- łyżka masła
- 0,15 l słodkiej śmietanki
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na podłużne kawałki.
Podsmażyć je na patelni na maśle. Następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Gotować przez około 10 minut. Dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. Aby śmietana się nie zważyła, należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać. Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?