Składniki:
1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa)
2 marchewki
1 pietruszka
ćwiartka selera
por
3 cebule
listek laurowy
1/2 pęczka natki pietruszki,
cukier,
sól i pieprz.
Przygotowanie:
Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku. Posolić, dodać cebule i głowę karpia. Gotować ok. 20 minut.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Następnie włożyć do wywaru kolejne porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 minut. Natkę umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?