Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa rybna

ELKA
Bez niej nie ma świąt na wschodzie Polski.

Składniki:
1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa)
2 marchewki
1 pietruszka
ćwiartka selera
por
3 cebule
listek laurowy
1/2 pęczka natki pietruszki,
cukier,
sól i pieprz.

Przygotowanie:
Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku. Posolić, dodać cebule i głowę karpia. Gotować ok. 20 minut.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Następnie włożyć do wywaru kolejne porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.

Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 minut. Natkę umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski