Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa shiitake (gmina Czermin)

red
Zupa shiitake (gmina Czermin)
Zupa shiitake (gmina Czermin) archiwum

Składniki:

  • 300g warzyw,
  • 2l wody,
  • vegeta,
  • podwójny filet z kurczaka,
  • 300 g grzybów shiitake,
  • łyżka sosu sojowego,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wrzucić do gotującej się wody, dodać vegetę i sos sojowy. Filet z kurczaka pokroić w paski i dodać do zupy.

Chwilę pogotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Grzyby shiitake pokroić w paski i podsmażyć na odrobinie oliwy i dodać do gotującej się zupy. W 0,5 szklanki wody rozprowadzić 1 łyżkę mąki i zaciągnąć zupę. Zupę wyłączyć i dodać ¼ szklanki śmietany 12% i pokrojoną drobno zieloną pietruszkę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski