Składniki:
- 300g warzyw,
- 2l wody,
- vegeta,
- podwójny filet z kurczaka,
- 300 g grzybów shiitake,
- łyżka sosu sojowego,
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wrzucić do gotującej się wody, dodać vegetę i sos sojowy. Filet z kurczaka pokroić w paski i dodać do zupy.
Chwilę pogotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Grzyby shiitake pokroić w paski i podsmażyć na odrobinie oliwy i dodać do gotującej się zupy. W 0,5 szklanki wody rozprowadzić 1 łyżkę mąki i zaciągnąć zupę. Zupę wyłączyć i dodać ¼ szklanki śmietany 12% i pokrojoną drobno zieloną pietruszkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?