Zupa z pomidorami i brokułami. Idealna na wiosnę! [PRZEPIS]

Anastazja Bezduszna
Fotolia
Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów czas zamienić na te lekkostrawne i wiosenne. Oto przepis na pyszną zupę z pomidorami i brokułem.

Składniki:

  • 250 g makaronu kolanko
  • 400 ml pomidorów w puszcze
  • 400 ml wywaru z mięsa
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 8-10 minut. Wywar gotujemy razem z marchewką. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze i dusimy do 5 minut. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Na koniec dodajemy ugotowane brokuły. Przed podaniem do miseczek wsypujemy makaron, który zalewamy zupą.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie