MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Chwasty, które znajdziesz w marcu i możesz je zjeść. Wiosna ogłasza rychłe przybycie, jest coraz więcej dzikich roślin jadalnych

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Niewielka reprezentacja Podhala w wyborach do Europarlamentu

NOWE
Niewielka reprezentacja Podhala w wyborach do Europarlamentu

Niewielka reprezentacja Podhala w wyborach do Europarlamentu

Niewielka reprezentacja Podhala w wyborach do Europarlamentu

Polecamy

„Lepiej okażcie szacunek Usykowi, pokonał człoweka z wyższej dywizji”

„Lepiej okażcie szacunek Usykowi, pokonał człoweka z wyższej dywizji”

Groźny wypadek z udziałem motocyklisty w Wielkopolsce. Zderzył się z samochodem

Groźny wypadek z udziałem motocyklisty w Wielkopolsce. Zderzył się z samochodem

Real Madryt osłabiony w finale Ligi Mistrzów. „Chuchu” nie zdąży wyleczyć kontuzji

Real Madryt osłabiony w finale Ligi Mistrzów. „Chuchu” nie zdąży wyleczyć kontuzji