Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Wypadek w Kostrzynie nad Odrą. Auto wywróciło się na bok

Wypadek w Kostrzynie nad Odrą. Auto wywróciło się na bok

Rozpoczęły się egzaminy w Lipinach. Maturzyści pisali język polski [FOTO]

NOWE
Rozpoczęły się egzaminy w Lipinach. Maturzyści pisali język polski [FOTO]

Polecamy

Zlewozmywak – jak go wyczyścić, aby pozbyć się bakterii? Zrób płyn bez grama chemii

Zlewozmywak – jak go wyczyścić, aby pozbyć się bakterii? Zrób płyn bez grama chemii

Ponad pół miliona dolarów zarobione na polu. Drużyna Adriana Meronka w elicie

Ponad pół miliona dolarów zarobione na polu. Drużyna Adriana Meronka w elicie

Szydłowo: Stał się więźniem we własnym domu. 70-latka uratowali czujni sąsiedzi

Szydłowo: Stał się więźniem we własnym domu. 70-latka uratowali czujni sąsiedzi