MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Tak wygląda nowy Inkubator Przedsiębiorczości w Grudziądzu

NOWE
Tak wygląda nowy Inkubator Przedsiębiorczości w Grudziądzu

Racłacamp 2024 w Skarżysku. Wielka impreza dla miłośników muzyki alternatywnej

Racłacamp 2024 w Skarżysku. Wielka impreza dla miłośników muzyki alternatywnej

Polecamy

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

"Jesteś u siebie". Poznań zmienia swoją strategię promocyjną. Logo wzbudzi emocje

"Jesteś u siebie". Poznań zmienia swoją strategię promocyjną. Logo wzbudzi emocje

Już lada chwila zaczyna się lato! Sprawdź, kiedy jest początek wakacji w 2024

Już lada chwila zaczyna się lato! Sprawdź, kiedy jest początek wakacji w 2024