MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Świeżą, surową wołowinę, baraninę, jagnięcinę i wieprzowinę...
fot. Pxhere.com

Spleśniała śmietana, zjełczałe wędliny. Jak długo można przechowywać produkty w lodówce?

Mięso

Świeżą, surową wołowinę, baraninę, jagnięcinę i wieprzowinę przechowujemy w lodówce od 3 do 5 dni. Befsztyki możemy trzymać w zamrażarce do roku, kotlety i udźce - ok. 6 miesięcy. Mięsne resztki z posiłków pownniśmy zużyć do 4 dni. Mięso przechowujemy na środkowej półce. Mięsne resztki z posiłku zużywamy do 3 dni.

Zobacz również

Ciężki przejazd: Postomino - Chudaczewo. Remont drogi wojewódzkiej 203. Zdjęcia

Ciężki przejazd: Postomino - Chudaczewo. Remont drogi wojewódzkiej 203. Zdjęcia

Kiedyś przerabiano tu ropę. Teraz tworzą strefę rekreacyjną

Kiedyś przerabiano tu ropę. Teraz tworzą strefę rekreacyjną

Polecamy

Na wyjątkowe wydarzenie w Poznaniu będzie można dojechać zabytkowymi pojazdami

Na wyjątkowe wydarzenie w Poznaniu będzie można dojechać zabytkowymi pojazdami

Remontujesz mieszkanie? Sprawdź, jak skutecznie zabezpieczyć meble

Remontujesz mieszkanie? Sprawdź, jak skutecznie zabezpieczyć meble

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie