4 z 26
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mini-Pizze na patyku
Składniki:
1/3 szkl. passata pomidorowa
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. jajko
2 łyżeczki oregano
5-6 plasterków szynka drobiowa
1/4 szkl. ser
Sposób przygotowania:
1. Wytnij kółka z ciasta francuskiego.
2. Na połowie kółek ułóż drewniane patyczki i dodaj passatę pomidorową.
3. Następnie dodaj trochę suszonego oregano, szynki drobiowej oraz sera. Wystające kawałki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem.
4. Teraz umieść na wierzchu wycięte kółka z ciasta francuskiego bez patyczków. Na wierzchu rozprowadź jajko, ser oraz oregano.
5. Pizze na patyku ułóż na blaszce do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia) i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
6. Smacznego!