3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Produkty „gluten free” są zdrowe wyłącznie wtedy, gdy...
fot. Canva

Produkty bezglutenowe

Produkty „gluten free” są zdrowe wyłącznie wtedy, gdy konsument choruje na celiakię lub inną chorobę, w której konieczne jest wykluczenie glutenu.

Dieta bezglutenowa może doprowadzić do niedoborów pokarmowych – pełne ziarno w produktach „gluten free” zastępuje się ryżem, ziemniakami lub tapioką, które nie mają zbyt dużo wartości odżywczych.

Zobacz również

Kamena Rally Team rusza w rajdową wyprawę po Europie [ZAPOWIEDŹ]

Kamena Rally Team rusza w rajdową wyprawę po Europie [ZAPOWIEDŹ]

Dwujęzyczne liceum w Poznaniu potrzebuje pieniędzy na remont

Dwujęzyczne liceum w Poznaniu potrzebuje pieniędzy na remont

Polecamy

Porwano chłopca sprzed szkoły? CyberRescue ostrzega przed fake newsami

Porwano chłopca sprzed szkoły? CyberRescue ostrzega przed fake newsami

Dieta przy osteoporozie. Co jeść?

Dieta przy osteoporozie. Co jeść?

Budapeszt: Polityczny outsider Peter Marki-Zay stanie do walki z premierem Orbanem

Budapeszt: Polityczny outsider Peter Marki-Zay stanie do walki z premierem Orbanem

Dodaj ogłoszenie